Nog att tolerera detta! Hur man hanterar en svartsjuk man

Om du fick en svartsjuk man hoppas du förmodligen att han med tiden kommer att förändras, lugna ner dig. Familjpsykolog Olesya Simonova varnar: för att detta ska hända måste en kvinna ha tålamod och arbeta med situationen.

Kvinnor, som motiverar sin make, säger ofta: ”Om han är svartsjuk, så älskar han!” Och det finns ett sanningskorn i dessa ord. Men det händer att misstänkta utbrott gör familjen till helvete. Och du måste skilja mellan orsakerna till denna känsla för att förstå hur man beter sig korrekt med en man.

Hälsosam svartsjuka

Detta är makens reaktion på ett verkligt hot. Ibland märker en kvinna inte ens att hon med sitt beteende och livsstil ger anledningar till missnöje. Till exempel …

• är oberoende, ägnar inte den andra hälften till sina affärer;

• är sällskaplig, tycker om att umgås med vänner utan att bjuda in sin make till sitt företag;

• tillåter sig att flirta med andra män i närvaro av sin man;

• vill förbli ett mysterium för den utvalda, säger inte något, låter henne tänka att hon har något att dölja.

Symtom

Mannen är orolig när hans fru har många fans, men även när han är arg exploderar han inte, tar inte anklagelser. Eller påminner dig om beteendefel, men uttrycker påståenden lugnt.

Vad ska man göra

Bestäm själv vilken typ av äktenskap du vill ha. Om båda makarna gillar ett förhållande till en eld, så att passionerna kokar, blir det tråkigt utan provokationer. Och om sinnesfrid i familjen är viktigare, börja bygga förtroendeförhållanden. källa.

Lugna din man. Förklara för honom att han är din älskade och enda man. Förbli lugn om du är avundsjuk. Att ta reda på ett förhållande när känslor rasar är meningslöst. Vänta tills orkanen avtar. Provocera inte den utvalda, glöm att flirta med andra män. Tillbringa mer tid tillsammans, och om du går för att träffa vänner eller flickvänner, bjud in din make med dig.

Patologisk svartsjuka

Detta alternativ kräver allvarliga åtgärder. Hustrun ger inte skäl till ilska, skälen till missnöje ligger i mannen. Till exempel, han …

• saknade kärlek i barndomen. Mamma var bara upptagen med sig själv och arbetet. Mannen misstänker sin fru för kyla;

• inte självsäker, känns onödig;

• för dominerande, jagas av rädslan för att förlora kontrollen över kvinnan han älskar;

• han fuskar på sin fru, bedömer henne själv;

• brändes tidigare, han var redan förrådd, han är rädd för en upprepning av situationen.

Symtom

Mannen styr dina steg, kontrollerar telefon och personlig post. Ordnar en skandal från grunden – blinkar som en match när något misstänkt föremål dyker upp i horisonten. Frågar ständigt, anklagar dig för obefintliga synder, hans känslor överträffar förnuftet.

Vad ska man göra

Försök inte bekämpa denna svartsjuka. Endast mannen själv kan korrigera situationen, om han vill. Och då kommer han att behöva hjälp av en psykolog och ditt stöd. Men om makan inte håller med om att han beter sig oacceptabelt, har du två alternativ: antingen acceptera och uthärda skandaler eller besluta att skilja sig.

Förvänta dig inte att din man blir lugnare med tiden. Överväg om du vill fortsätta ett förhållande som lider så mycket. Dra dig inte tillbaka till dig själv. När en kvinna blir beroende av en avundsjuk person, till ett slags hushållsslaveri, blir hon ofta ensam med sina problem, hon är generad att tvätta smutsigt linne offentligt. Sök support. Skäm dig inte för att diskutera vad som oroar dig med dina nära och kära.

Skyll inte på dig själv. Hustrur, som plågas av sina män med avundsjuka, bedriver ibland självflagellering. Detta är ett grovt misstag. Koncentrera dig om dina meriter, kom ihåg varje dag att du är en kvinna som har rätt att vara lycklig.

About Author


John Jakobsson