Fördelar och nackdelar med sex på första dejten: vi har en sexolog

Viktiga tips från en expert.

Många kvinnor undrar hur lång tid det tar att kommunicera med en man innan de tillåter intimitet i ett förhållande. Vår expert Elena Shamova hjälper dig att svara på den här frågan.

Elena Shamova

”Jag vill, jag kan inte”

– Först och främst skulle det vara bra för damerna själva att bestämma vad de förväntar sig av ett datum. Om det här är en affär, varför inte? För att ett förhållande med en man ska vara mer än en natt, bör det gå mellan 4-5 datum mellan det första dagen och det första könet. Under denna tid bildas en mans uppfattning om en kvinna, tankar om henne, fantasier dyker upp, hennes bild är fast i medvetandet. Det vill säga en man förstår hur mycket du behöver och är viktig för honom. Naturligtvis finns det undantag i livet. I min praxis var det ett fall när unga människor, som såg varandra, helt enkelt tappade fot från kraftiga känslor och passion. Sex vid det första mötet var stormigt och spontant, och nu lever de lyckligt.

”Han lämnar mig om jag inte håller med.”

– Detta är den vanligaste kvinnliga rädslan, lika vanlig som rädslan för att en tjej ska släpas i sängen vid första dejten. På grund av detta uppstår förresten många problem i början av ett förhållande. Först spänner en kvinna och oroar sig för ”vad ska hon göra om hennes partner föreslår sex,” och sedan med samma kraft oroar hon sig för varför han inte erbjöd henne detta kön. potensmedel på nätet. Och gissningar och misstankar börjar om ämnet utseende, deras egen attraktionskraft etc. För mig är den stora frågan om det andra datumet kommer att äga rum och om ett långvarigt förhållande kommer att upprättas om sex händer de första timmarna av mötet. En man är en erövrare, men det finns inget att erövra.

”Han lämnar mig om jag håller med.”

– Sådana tankar är inspirerade av sociala normer, enligt vilka anständiga tjejer på första dejten inte ens borde tänka på sex, annars kommer de att tänka illa om henne och inte tas som fru. Tjejer, du kan bli dumpad, och om du inte håller med beror allt på din kompanions avsikter. Om hans enda mål för ikväll är sex med dig (eller inte med dig, om du vägrar) och inget annat, är det osannolikt att förhållandet utvecklas.

”Ensamhet är tristess”

– Mycket ofta är en kvinna som har varit ensam länge redo att gå in i ett förhastat förhållande utan att ens känna mannen väl. Hon ser i sin partner hjälten i sin roman – den framtida mannen, beskyddaren, och inte vad den egentligen är. Flickan blev besatt av en tanke: hon måste gifta sig och få barn. Och om hon har en röd knapp i pannan om detta, börjar hon gå med på någonting (även i strid med hennes önskningar) och misstänker att hon efter sex inte kommer att lämna henne. Det är dessa lätträttsliga damer som oftast blir offer för olämpliga damer män. Schemat är enkelt: han sjöng för henne vad hon ville höra, och hon gav honom vad han bad. Och, konstigt nog, det här systemet fungerar, varför vi har så många övergivna kvinnor som tror att alla män är getter..

Ensamhet har alltid en anledning. Men det är lättare att skylla på någon än att ta ansvar för dig själv. Om en kvinna är ensam under lång tid händer det något inuti henne. Kanske har någon överdrivit kraven på partners. En flicka representerar ibland inget från sig själv, men förväntar sig ett vackert liv från en man. Och vad kommer hon att ge denna prins i gengäld, vad kommer att överraska honom? Ingen avbröt ”ta-ge” -balansen i relationer. Det är viktigt att analysera vad dina misstag är. Men det är verkligen inte så att du gick med på att ha sex på första dejten..

”Jag ska visa honom himlen i diamanter”

– En kvinna tror att genom att visa en man all sin sexuella talang binder hon honom därmed till sig själv. Kommer inte att binda! Från min arbetserfarenhet: män som hade mycket bra sex på första dejten erkänner att de hade tillräckligt passion för det andra dejten. I fantasier kan en man klä av sig en kvinna på första dejten, detta är normalt. Men i verkligheten måste det finnas en jakt. Och i jaktprocessen intresserar en klok kvinna en man, vinner sina tankar, uppmärksamhet.

Numera finns det många manliga sexmissbrukare som samlar segrar över kvinnor. Så, den mest utbredda fantasin hos våra kvinnor om sådana killar – de säger, denna bulle kvar från mormor, kvar från farfar och kommer att sluta med mig – är långt ifrån livets sanning. Slutar inte! Hur många gånger har tjejer hört orden: ”Bara du kan göra mig lycklig!” Än sen då? Han får sin väg och försvinner. Du kan inte binda med sex. Om en man behöver ha nöje kommer han att hitta någon att få det med, med dig eller inte med dig. I slutändan, varför behöver du en man som bara ser ett sexuellt objekt i dig?

”Vi måste behålla varumärket: den förbjudna frukten är sötare. Låt honom lida! ”

– Det ser ut som att en kvinna förhandlar, säger de, jag skulle inte ha något emot det, men … I allmänhet, om du har ett förhållande med en man som passar dig, varför inkludera plågor i dem? Dessutom kan han ta emot din förbjudna frukt (om han bara behöver den) på en annan plats, där denna frukt inte kommer att vara så oåtkomlig. Jag tror att en man verkligen inte kommer att ha tid att lida på ett datum, och om vi pratar om ytterligare relationer, beror allt på hur kvinnan uppfattar dem. Om han och hon älskar kamp och intriger, kommer denna taktik att fungera tills en av partnerna blir trött på att plåga. Det är också möjligt att en sådan uppförande kommer att få en man att känna sin utvalda lättsinnighet, en önskan att spela katt och mus med honom och få mer pengar.

”Grov ålder, ingen romantik”

– Många tjejer drömmer om en bukett-godisperiod i ett förhållande. Och han, det är otur, avfärdar händerna på första dejten. Förresten, detta är en fråga om personliga gränser. Om en kvinna är självförsörjande och känner till sitt eget värde, känner mannen det. Naturligtvis kommer han i alla fall att kontrollera gränsen för vad som är tillåtet: varför inte krama en vacker ung dam?

En självförsörjande kvinna fritt, utan tvekan och förträngning säger ”nej”, för hon är inte rädd för att förlora en man. Vissa kanske säger direkt: vill du springa iväg nu eller fortsätta lära känna varandra? Lagen om psykologi: om jag känner mig normal i min ensamhet är jag intresserad av att leva, kommunicera med mina vänner, resa, den här ensamheten kommer att försöka bryta normala män som inte bara är intresserade av sex. Om en ung dam lider av ensamhet och är rädd att vara ensam igen, kommer inte de mest intressanta alternativen att segla till hennes strand.

About Author


John Jakobsson