Manlig logik: hur man kan förstå den älskades konstighet

”Jag säger en sak, jag gör en annan, jag tror den tredje” – så kan du kort beskriva de många manliga handlingarna som får kvinnor att reflektera över sömnlösa nätter över den eviga frågan: ”Vad kan detta betyda?”

Den idealiska lösningen på alla problem är dialog: om du inte förstår något, fråga då direkt – ingen bättre än din man kommer att förklara vad han menade exakt. Ibland verkar det dock som om vi ännu inte är redo för en sådan konversation; detta gäller särskilt i början av ett förhållande. Om så är fallet, gör dig redo att dechiffrera det komplexa alfabetet för manligt beteende. Vi hoppas att hjältinnarnas berättelser och WDay.ru-tips hjälper dig med detta..

”Han är för omtänksam mot min flickvän.”

Alya, 27 år gammal, dejtar Ilya i 3 månader.

”För helgen åkte vi till klubben tre av oss – jag, min pojkvän och Nastya, min bästa vän. Det roliga var i full gång när någon misstänksam person fastnade i Nastya. Mer exakt var han inte misstänksam och planerade inte ens att plåga – han gick bara ut ur baren och kastade av misstag en cocktail på Nastya. Han var fruktansvärt generad och försökte på något sätt avhjälpa situationen, men till slut förstörde han allt: Nastya trodde att hon trakasserades grovt och började skrika. Ilya rusade omedelbart för att skydda henne och attackerade den här rädda pojken. Som ett resultat måste vakterna dra bort min riddare och från de olyckliga störningarna.

Jag är väldigt avundsjuk: jag gillade verkligen inte den iver som min älskade rusade för att försvara Nastya. Kampen kunde ha undvikits – den här pojken såg 20 år ut! Varför bry sig om honom? Jag är rädd att Ilya vill slå min vän. När allt kommer omkring är detta exakt hur – medvetet modigt och nedlåtande – män beter sig när de vinner hjärtat av en annan dam ”.

Jag är väldigt avundsjuk: jag gillade verkligen inte den iver som min älskade rusade för att skydda min flickvän

Hur beställer du att förstå?

Troligtvis finns det ingen anledning till oro. Paret har bara träffats i tre månader. Under denna period ”erövrar varje deltagare fortfarande territorium”, det vill säga omedvetet begår handlingar vars syfte är att locka en partner, för att bevisa honom sin överlägsenhet över andra, för att bekräfta riktigheten i det val som gjorts. Ilya rusade för att försvara sin flickvän, inte för att han vill flörta med henne, utan för att bevisa för sin följeslagare att hon är med honom som en stenmur. .

En man vill göra ett positivt intryck på flickans vänner för att i viss utsträckning få sitt stöd, för det är med dem som hon diskuterar sina hjärtans angelägenheter och det är från dem som hon frågar viktiga råd. Därför skulle det vara trevligt om de var på sidan av hennes drömman om något hände..

”Han reagerar inte på något sätt”

Anna, 25 år gammal, har träffat Oleg i fyra månader:

”Vi började nyligen bo tillsammans. Jag har inte haft den här upplevelsen tidigare, så jag försöker vara den perfekta kvinnan – ser bra ut, håller ordning på mitt hus, lagar gott, är intressant. Jag spenderar mycket energi på detta och jag vill att mina ansträngningar ska uppskattas. Men uppenbarligen tror inte min unga man det.

Han berömmer mig aldrig eller komplimangerar mig. Bara om jag frågar efter dem själv säger han att jag ser bra ut, eller lagar bra eller gör ett roligt skämt. Samtidigt förstår jag att allt är bra mellan oss och att Oleg älskar mig (även om han också är tyst om detta). Men det faktum att han inte säger någonting förvirrar mig. Hur kan du inte berömma den utmärkta pilaf? Eller hur kan du vara tyst om bra sex? Detta är helt obegripligt för mig.

En gång försökte jag prata med Oleg och sa att jag saknar hans godkännande. Han svarade att han inte bara kunde veta hur man gör det. Han lovade att han skulle arbeta på sig själv, men sedan dess har inget förändrats ”.

Lärande förmåga varar till 65 års ålder, så du kan lära din nära och kära att vara empatisk och omtänksam

Hur skulle du vilja förstå?

Många män tenderar att hålla tillbaka sina känslor. Det verkar för dem att manifestationer av känslor är en helt kvinnlig berättelse. Sanningen ”macho gråter inte” är fortfarande mycket populär i mäns kretsar. Särskilt ivrigt bekännas det av dem som de ogillade i barndomen. Om det inte var vanligt i familjen att uttrycka känslor, beröm, godkänna och stödja, har en vuxen ingenstans att ta denna färdighet. Kanske skulle han vara glad, men han vet bara inte hur.

Förmågan att lära sig kvarstår dock fram till 65 års ålder, så det är inte över ännu, och du kan själv lära din älskade att vara empatisk och uppmärksam. Beröm och börja. Fira alla hans goda gärningar med ett vänligt ord, och efter ett tag börjar han berömma dig i gengäld. Du behöver bara visa hur du ska bete dig, och om det verkligen finns kärlek och ömsesidig förståelse mellan er kommer reaktionen inte ta lång tid..

”Han har många flickvänner”

Irina, 26 år gammal, har träffat Sergey i sex månader:

”Allt är bra i vårt förhållande, förutom en sak – Sergeys många flickvänner. Han studerade vid fakulteten för journalistik, var den enda pojken i gruppen och som ett resultat flickornas favorit. Sedan arbetade han i vissa kvinnogrupper och var återigen i rampljuset. I allmänhet är den första killen i byn …

Hela hans telefonbok är fylld med Sveta, Tanya, Masha och andra kvinnor som jag aldrig har sett i mina ögon, men som definitivt finns. De ringer till honom regelbundet, och han tar lång tid och – vilket jag verkligen inte gillar – diskuterar gärna med dem alla möjliga viktiga frågor. Ofta måste han fungera som en väst: dessa damer klagar alltid på att någon kastade dem, inte förstod, avfyrade och så vidare..

Och okej, allt skulle bara begränsas av telefonkommunikation – men trots allt, nej! Han går för att dricka kaffe med dem och flytta möbler till dem. ”Tja, de klarar inte på egen hand!” – förklarar han för mig innan han än en gång åker till någon lidande ung dam. Även när vi har sex kan han distraheras av ett telefonsamtal om det finns en annan olycklig tjej i andra änden av linjen.

Samtidigt är jag helt säker på att han inte fuskar på mig. Han vill verkligen bara hjälpa dem. Men varje gång irriterar det mig mer och mer. Jag vill inte visa detta, för han kommer att tro att jag förklarar ett monopol på honom. Men det är redan väldigt svårt för mig att uthärda denna harem ”.

Försök inte att begränsa hans kommunikation – du kommer att bli fiende nummer ett, och han kommer snabbt att hitta dig en ersättare bland dem som regelbundet kallar honom

Hur beställer du att förstå?

Förmodligen saknar mannen uppmärksamhet, och han tycker om att vara i sällskap med dem som fångar hans varje ord. Det faktum att det finns ”fans” bekräftar dess betydelse i denna värld. Ett alternativ kan vara hobby eller arbete relaterat till publiken och scenen..

Om förändringar i livsstilen inte förutses, är det själv som arbetar med dig själv. Försök inte att begränsa honom i kommunikationen – du kommer att bli fiende nummer ett, och han kommer snabbt att hitta dig en ersättare för dem som regelbundet ringer till honom. Missa inte chansen att påminna honom om hans unika – kanske efter ett tag kommer han verkligen att vara övertygad om detta och lugna ner sig. Hans telefonbok kommer naturligtvis att förbli samma knubbig, men nu tar han telefonen med mindre entusiasm.

About Author


John Jakobsson