Familjeproblem: hur man räddar ett äktenskap

Perfekta relationer händer bara i filmerna, och i livet kan den största kärleken bryta ner på vardagliga svårigheter, materiella problem och insyn. Sluta! Vi lär oss av andras misstag och följer råd från lyckliga familjer. Deltagarna delade sina hemligheter för att bevara äktenskapet inför finalen i tävlingen ”Fru Tomsk”.

Problem: att flytta till en annan stad

Uppenbarelsen av deltagaren av ”Fru Tomsk” Anna Zubkova:

– När vår (då enda) dotter blev tio månader gammal bestämde min man att byta jobb, och även om förutsättningarna för detta var för länge sedan hände allt väldigt oväntat. Bokstavligen på 2 veckor samlade Sasha sina saker och dokument och flög till Sakhalin … Vi stannade och väntar på nyheter (plötsligt skulle den nya platsen inte gilla det) … Vi kom överens om att rättegången skulle vara 4 månader. Hela den tiden var det väldigt svårt för mig och snabbt (även om jag lyckades lösa våra dagliga problem) köpte jag en biljett, samlade min dotter och rusade till min man. På Sakhalin hade vi inga släktingar som kunde hjälpa, vi hade inga förbindelser och användbara bekanta. Nu när jag ser tillbaka, vet jag inte vad som hjälpte oss under de svåra dagarna. Tydligen var det kärlek och vänskap och också gränslöst tålamod (och från båda sidor). Som ett resultat bodde vi på Sakhalin i två glada år och återvände sedan till Tomsk, där vi hade ytterligare två döttrar..

Problem: kärlek förvandlas till en vana

Uppenbarelsen av deltagaren av ”Fru Tomsk” Anastasia Golosutskaya:

– Vi har känt min man i 11 år, i äktenskap – 5 år. Jag tycker att det här är en ganska solid familjeupplevelse. Solid, först och främst, för att dela sin erfarenhet. Min man är en berömd värd. Vi började träffa långt innan han valde underhållning som sin huvudsakliga inkomstkälla. Vi kan säga att Dima och jag växte upp tillsammans och fick erfarenhet. Naturligtvis kan du lära känna varandra under så många år med dejting, men samtidigt kommer du att möta några problem: till exempel kan du sluta vara intressant för varandra. När allt kommer omkring ser du varandra varje dag och ibland vet du om varandra ännu mer än vad du behöver, så … till slut blir du uttråkad av varandra. En bekant situation, eller hur? Jag kommer inte att dölja att min man och jag lyckades undvika akuta konfliktsituationer på denna grund med svårighet..

Det finns antagligen bara en väg ut: att prata med varandra och ibland skrika och försöka förmedla vad du eller han inte gillar och inte gillar specifikt. Men du måste glömma din stolthet. (de säger, han är en man, låt honom uppnå mig, han tänker på varför jag blev förolämpad) och berättar lugnt att förutom arbete, barn, vänner, finns det helt enkelt VI – makar, vänner, älskare, i slutändan! Ja, äktenskap, äktenskap är en stor varannan verk av båda, detta är önskan att ”lägga bränsle till elden” i ditt förhållande hela tiden, att väcka och väcka intresse för din älskade. Och i familjelivet, som i krig: alla medel är bra. Nu lever min man och jag i en annan rytm: han har mycket arbete, affärer, utbildning, och jag har förlängd mammaledighet. Men det betyder inte att jag sitter hemma! Lyckligtvis för min make har jag tillräckligt med hobbyer och hobbyer: blomster, scrapbooking, dekoration av festevenemang. Jag går in för sport, tar hand om mig själv, med ett ord, jag försöker matcha min make. Vi har alltid något att prata om (och inte bara om arbete och son).

Vi är för varandra, först och främst man och hustru och sedan föräldrar. Vi har flera traditioner: till exempel försöker vi spendera tid tillsammans minst två gånger i månaden och komma på något roligt och intressant för oss båda (oavsett om det går på bio, teater eller att laga en ny maträtt tillsammans). Vi försöker också överraska varandra och göra oväntade överraskningar, för det är så trevligt att behaga din fru med blommor utan anledning eller att organisera en drömfödelsedag för din man.

Problem: en svår period efter barns födelse

Uppenbarelsen av deltagaren av ”Fru Tomsk” Anna Petaeva:

– Vi hade inga kriser som sådana. Förmodligen allt tack till svärmor som uppfostrade sin son, min man så underbart. Jag är mycket tacksam mot henne för det. Min man är mitt stöd. Vi gifte oss den 2 november 2002. Och det första barnet – dottern Eva – föddes den 21 juni 2006, så vi lyckades njuta av varandra och förlänga den romantiska perioden. Dottern var för tidig, 35 veckor gammal och därför väldigt rastlös: hon grät mycket och sov lite och hon hade en fruktansvärd allergi mot blöjor. Min man hjälpte alltid till i allt: han tvättade blöjorna för hand, badade och tillagade mat. Vår son Aristarchus föddes den 13 juni 2013. Och då – nya svårigheter … Dottern gick i första klass, hon måste tas till skolan kl 8.30 och sedan tas bort därifrån. Och om min man inte kunde springa jag (och med barnet i mina armar). Och min man fattade ett beslut och gick med på att skjuta upp sin arbetsdag med en timme för att göra det lättare för mig. Det hjälpte mycket! Förmodligen, när en person medvetet bygger sin familj, utjämnas hans kriser, för han är redo för kompromisser och behandlar allt med förståelse. Under de svåraste ögonblicken satte vi oss ner och diskuterade allt, pratade mycket och skrattade till och med åt något. Förresten var det min man som insisterade på att vi skulle gifta oss en vecka efter bröllopet. Så vårt äktenskap, kan man säga, skapades i himlen och förmodligen därför är det skyddat från problem och kriser av högre makter. Jag önskar att alla hittar en sådan själsfrände och inte försöker göra om den utan acceptera den för vad den är. Och naturligtvis kan alla kriser och problem, alla sorger och sjukdomar övervinnas lättare när det finns ömsesidig kärlek..

Problem: vardagliga svårigheter, missförstånd

Uppenbarelsen av deltagaren i ”Fru Tomsk” Olga Buyanova:

– Det fanns många problem i olika stadier, förmodligen som alla par som inte har någon att förvänta sig hjälp. Min man och jag är äldre barn i våra familjer, därför är vi från barndomen vana att klara av svårigheter och förlitar oss bara på oss själva. Vi svär sällan, och om vi svär, då i en viskning, för: 1) barn kan höra och bli upprörda; 2) ljudisoleringen i våra hus är hemsk; 3) när du svär i en viskning, av någon anledning blir det roligt och på något sätt går allt för sig och du förstår att allt är tillfälligt och definitivt kommer att fungera!

Låt oss påminna dig om att finalen i tävlingen ”Fru Tomsk – 2016” kommer att hållas den 6 februari på Ungdomsteatern. Antalet biljetter är begränsat!

About Author


John Jakobsson