Det är därför vi förknippar kärlek med hjärtat.

Och varför är det välbekanta hjärtat så annorlunda än det verkliga??

Hjärtat är ett av de viktigaste mänskliga organen som pumpar vårt blod och hjälper till att cirkulera syre. Hjärtsymbolen har blivit ett centrum för popkulturen. Det kan ses överallt, från klassisk konst till moderna tecknade serier..

Hjärtan dyker upp i filmer, musik, kläder, mat och en miljon andra saker.

Men hur förvandlade människor det mänskliga hjärtat till denna symbol? Varför symboliserar orgeln i vårt bröst allt som är förknippat med kärlek? Och varför ser det välbekanta hjärtat inte alls ut som ett riktigt hjärta? Låt oss börja med var den fysiska kärlekens känsla kommer ifrån.

”Alla kan beskriva ögonblicket när deras hjärta fladdrar för att de såg sin älskare. Och alla kommer ihåg hur hjärtat gör ont när en person är deprimerad av sin kärlek. Du ser ditt livs kärlek, ditt hjärta börjar fladdra och det är som att tänka:

”Wow! Detta är mitt hjärta! Och det säger mig att jag är kär! ” – sa kardiolog Carol Watson.

Så länge vi känner denna spänning i vårt hjärta (och andra delar av vår kropp) börjar sann kärlek i våra hjärnor. ”Det finns en nära koppling mellan hjärtat och hjärnan. Att bli kär kan utlösa frisättningen av hormoner som får hjärtat att slå snabbare och hårdare så att vi kan komma undan fara. Men vi har inget att frukta, för vi är bara kär, ”förklarade Watson.

Det finns en annan sida av denna känsla: du är skadad och du lider och känner smärta. Det verkar som om ditt hjärta är trasigt. ”Det finns ett fenomen som kallas krossat hjärtsyndrom. Detta är en teknisk term, forskare kallar det Takotsubo-kardiomyopati. Det kan utlösas av en känslomässig händelse, såsom ett barns död eller förlust av en älskad. Detta beror främst på det faktum att du får en enorm våg av hormoner som dövar hjärtat. Därför upphör det att fungera normalt. Så småningom utvecklas hjärtsvikt och återhämtar sig, men inte alltid helt, ”delade Carol. Med andra ord kan ”brustet hjärta” verkligen bryta ditt hjärta..

Så sambandet mellan hjärta och kärlek är mycket starkt. Men en fråga förblir öppen. När människor försökte uttrycka det, hur kom de på hjärtats symbol? Forskare argumenterar fortfarande om dess ursprung..

En av versionerna går tillbaka till de antika grekerna och romarna, som använde samma symbol.

Sedan användes en sällsynt växt som heter Sylphium som ett afrodisiakum och en preventivmetod. Dess frön såg ut som en bekant hjärtform..

Denna form kallas också de tidiga anatomiska ritningarna av gamla filosofers hjärta. Och sedan slutet av 1600-talet har den katolska kyrkan gett denna symbol religiös betydelse. En gång såg den heliga Margaret Maria Alakok ett hjärta omgivet av taggar. Hennes vision gick in i historien som Jesu heliga hjärta, en symbol för kärlek och hängivenhet.

Oavsett var den här symbolen först dök upp eller hur den sprids är det säkert att säga att hjärtat är det mest hårt arbetande organet vi har. Varje februari fylls vårt liv med ett stort antal hjärtan, och själva kärleken är en viktig del av människans existens. Människor försöker hitta algoritmer för att hjälpa dem att hitta kärlek..

”Det är vettigt att hjärtat är förknippat med kärlek. Det finns också en stark koppling mellan hjärnan och tarmen. Du känner att du är kär och du kan ha matsmältningsbesvär. Men det är inte så gullig historia längre, ”skämtade Watson..

About Author


John Jakobsson