Andra vinden: hur man återfår passionen och återfångar sin man

Så underbart de första dagarna av att bli kär! Känslan av flygning, fjärilar i magen, otrolig ömhet, som täcker huvudet. Men så snart partnerna bestämmer sig för att leva tillsammans börjar vardagen att attackera. Esther Perel, relationsexpert, psykoterapeut och författare till Captive Reproduction, förklarar hur man återupplivar passionen.

Moderna par står inför det faktum att romantik och attraktion lämnar relationer. Vardagliga sysslor, stress på jobbet, vård av barn, hushållssysslor och framför nära och kära tar mycket tid och ansträngning, så två är mindre benägna att visa sina känslor och säga mindre och mindre snälla ord. Känslor börjar blekna. De ska röras upp lite … receptfria potensmedel. Men återigen finns det ingen tid! Ständigt skjuta upp problemet för senare, vid en tidpunkt förstår partnerna: det finns ingen väg tillbaka.

Esther Perel är dock övertygad om att en lösning fortfarande kan hittas. Naturligtvis finns det situationer då ingenting kan göras. Men det här är ett extremt fall. Ofta, om du försöker mycket hårt, kan du återvända passionen till ett förhållande och igen uppleva hela spektret av känslor som har virvlat två till en virvel av passion. Och här är hennes tips.

1. Få osäkerhet till liv

Den vanligaste anledningen till att ett förhållande dämpar är jordnära: vi lugnar oss. Och verkligen, vad man ska oroa sig för? Allt är stabilt, oroa dig inte om din partner älskar dig eller inte, vad han tycker om ditt utseende och om han kommer att övernatta i allmänhet. Tyst och smidigt. Osäkerhet behövs. Men hur man hittar henne?

Tricket är att hon redan är närvarande i ditt kärleksförhållande. Du behöver bara titta på situationen med ett nytt öga. Vi vill ha beständighet och det verkar som om vi får det, men om du tänker på det visar det sig att detta är en illusion. Det finns inga garantier. Så länge vi älskar finns det en risk för förlust: det är förknippat med kritik och avslag, och med bristning, och till och med med döden, och oavsett hur hårt vi försöker försäkra. För att tillåta osäkerhet i ett förhållande räcker det ibland bara för att överge illusionen om beständighet. Var bara medveten om att din partner plötsligt kan försvinna. Och se på honom som långt ifrån: överväga individuella egenskaper hos en person som är bekant, men också okänd, inte tillhör dig. Du känner effekten?

2. Håll avstånd

Ja, du hörde rätt. När vi bara går in i ett seriöst förhållande med vår älskade försöker vi komma så nära som möjligt för att lära känna honom bättre: vilken typ av person han är – snäll, listig, ansvarsfull, busig, vilka intressen han har, vad han älskar och vad han hatar. Denna tillnärmning har en bieffekt: trots att känslomässiga band stärks, försvinner erotiken..

För att kärleken ska kunna leka igen i alla färger måste du flytta bort från din partner lite receptfritt potensmedel, ge honom lite ledigt utrymme och naturligtvis njuta av din egen frihet. Naturligtvis är det inte så lätt att gå åt sidan när ni har gått mot varandra i så många år. Men om du vill leva lyckligt, som i sagor, bör du göra en avsiktlig ansträngning. För att kommunicera med en nära och kära måste du kunna acceptera förekomsten av detta avstånd och tillhörande osäkerhet..

About Author


John Jakobsson