5 fakta om upplösning som hjälper dig att komma igenom det

Hur man hanterar förlusten av en nära och kära lättare och återhämta sig snabbare.

Avbröt du plötsligt förhållandet? Är du förkrossad nu och vet inte vad du ska göra? Låt oss säga direkt: det är möjligt att överleva avsked. Det kommer att vara smärtsamt (vem skulle argumentera) och kanske inte ens så snabbt som vi skulle vilja. Men du kommer definitivt att återhämta dig, och livet kommer att gå lika bra, om inte bättre än tidigare. Här är fem fakta du behöver veta för att hantera situationen lättare..

1. Det är okej att vara ledsen

Många är arga på sig själva för att de känner sig ledsna vid avsked. I vår tid anses det vara en svaghet att sörja, gråta, vara osäker. Tyvärr finns det inget värre än ett trasigt hjärta. Och det finns inte en enda person i världen som inte känner smärta efter att ha gått sönder.

Dessutom är det också normalt att vara ledsen och ledsen i mer än en dag. Skäller du fortfarande på dig att du efter så många dagar fortfarande är ledsen? Låt bli. Liksom alla trauma tar det tid att komma över ett trasigt hjärta. Vissa människor tror att så snart de börjar må bättre, betyder det att de måste hoppa upp och springa, återvända till det liv som var. Men det fungerar inte så. Låt dig vara ledsen ett tag. Väl inte i elände, utan erkänn dina känslor och ge dem möjlighet att lugnt gå..

2. Dina tankar kan vara förvirrande

Vår värsta fiende, även vid de bästa tiderna, är vår hjärna. Han genererar obehagliga tankar som kan driva oss in i ett mörkt hörn. Och om vi inte är medvetna om detta kan det bli ännu svårare att uppleva en upplösning..

Psykologer noterar att en av de vanligaste ångestarna hos en person i ett trasigt tillstånd är tanken att partnern som gjorde sitt liv eländigt kommer att hitta någon annan och bli perfekt, och alla problem de måste kämpa kommer magiskt att lösas av deras nya älskare. Det händer inte. Människor botas inte magiskt när de hittar kärlek. Så låt inte tanken att ditt ex nu är perfekt spåra din återhämtning. Även om han ser perfekt ut på ett foto på sociala nätverk, tro inte på det. Människor kommer alltid att vara de de är om de inte försöker förändra sig själva..

En sak till kan vara oroande. Du har tankar att möte med ditt ex hjälper till att hantera smärta – bara dricka kaffe och prata. Kör bort dem! Reunion kommer att lindra din smärta under en dag eller två, och sedan återvänder du till din utgångspunkt..

Och i alla fall, tänk inte för dig själv att du är ett misslyckande eller oattraktivt, att du gav upp och inte kämpade för ditt förhållande. Faktum är att två personer var inblandade i förhållandet, och om båda inte var redo att göra ett visst jobb till förmån för varandra, så är detta irreparabelt. Det är omöjligt att upprätthålla en relation ensam..

Så var särskilt uppmärksam på dina tankar. Om obehagliga dyker upp dyker du bort dem. Fråga dem. Låt dem inte störa ditt hårda återhämtningsarbete.

3. Trakasserier hjälper inte

Att förfölja ditt ex är en av de saker som helt kan spåra din återhämtning. Det här är väldigt enkelt att göra idag. Sociala medier finns alltid till hands, och önskan att returnera det vi har förlorat verkar ofta överväldigande. Övervakning är det värsta du kan göra om du försöker glömma ditt ex. Din överlevnad blir enklare och snabbare ju längre du inte har kontakt med en person, inklusive att visa hans sidor på sociala nätverk.

Så motstå lusten att bända. Om det behövs, ta bort honom från vänner, avsluta prenumerationen. Och kom ihåg att en person som publicerar något på sin blogg inte nödvändigtvis syns där i sitt sanna ljus..

4. Spela inte offret

När våra hjärtan är trasiga är offrets roll lätt för oss. Vi mår dåligt, vi förtjänar inte vad dessa fruktansvärda människor har gjort mot oss. Kanske tror vi att vi själva inte var skyldiga och klyftan var orimlig. Och detta kan stämma. Men spel inte offret.

Att vara ett offer är att ge upp din makt. Du kan välta dig i självmedlidenhet och förstöra din framtid. Titta på dig själv vacker, förklara att du har det bättre utan honom. Ingen kommer att tvinga dig att minska din självkänsla. Ingen kan ta bort din makt från dig.

About Author


John Jakobsson